Over ons

Kyona van den Hurk
Mijn naam is Kyona van den Hurk en ik ben woonachtig in Laarbeek. In 2012 ben ik als allround logopedist afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Vlak daarna ben ik gestart met de master Special Educational Needs, welke ik in 2014 succesvol heb afgerond binnen het domein ‘leren’. Door het volgen van de master heb ik me gespecialiseerd in kinderen met leerproblemen. Denk hierbij aan basisschoolkinderen met moeilijkheden op het gebied van lezen, spelling, begrijpend lezen, rekenen en kinderen met (vermoedens van) dyslexie.

Sinds 2012 heb ik gewerkt in een vrijgevestigde logopediepraktijk rondom Eindhoven. Afgelopen zomer kreeg ik van Judith van de Kam de mogelijkheid om haar logopediepraktijk over te nemen. Aangezien mijn hart ligt bij het hebben van een eigen praktijk, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en ben ik sinds januari 2016 trotse eigenaresse van Logopedie Laarbeek. Mijn familie komt van oudsher uit Lieshout, wat me een goed gevoel geeft om deze praktijk over te nemen.

Ik begeleid kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met logopedische hulpvragen. Daarnaast ondersteun ik als remedial teacher en dyslexiespecialist (dyslexiebehandelaar) kinderen op het gebied van technisch lezen, spelling, dyslexie, begrijpend lezen en rekenen. Door een wederzijdse vertrouwensrelatie aan te gaan, probeer ik altijd de gestelde leerdoelen te vervullen.

Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Om mijn kwaliteit te waarborgen ben ik lid van de kwaliteitskring en dyslexiekring. Ook volg ik regelmatig cursussen en nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Hieronder kunt u een overzicht vinden van de cursussen die ik zoal gevolgd heb.

2011      Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL).
2013      Behandeling van ernstige, enkelvoudige dyslexie in de zorg.
2013      Logopedie en Tandheelkunde (Oro-Myofunctionele Therapie).
2015      ‘Zo leer je kinderen lezen en spellen’ van José Schraven.
2016      Training Kwaliteitstoets Dossiervorming
2016      Taal in blokjes
2017       Workshop Schisis
2017       Executieve functies en logopedie
2017       Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau van 2 tot 6 jaar
2018       Spellen met Specht deel 3
2019       Basiscursus stemtherapie


Maxime Mertens

Mijn naam is Maxime Mertens en ik woon in Goirle. In juli 2018 ben ik afgestudeerd als allround logopedist aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Gedurende de opleiding logopedie heb ik de minor dyslexie gevolgd, daarnaast heb ik ervaring opgedaan door als logopedist te werken in verschillende allround logopediepraktijken en in het speciaal onderwijs (cluster 1,2,3 en 4).

Ik vind het werken in een allround praktijk erg uitdagend. Het mooiste vind ik de afwisseling tussen cliënten, iedereen is anders. Ik vind het dan altijd een uitdaging om een behandeling zo vorm te geven zodat hij bij de cliënt als persoon past. Mijn uitgangspunt is dan ook, goede zorg bieden zodat de hulpvraag van de cliënt centraal staat. Een goede samenwerking met cliënten en een prettige sfeer vind ik erg belangrijk.

Ik begeleid cliënten met verschillende logopedische hulpvragen op het gebied van taal, spraak, stem, afwijkende mondgewoonten en gehoorproblemen. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Logopedie is een vakgebied wat niet stilstaat, om mijn kwaliteiten te waarborgen volg ik dan ook cursussen en nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Kyona van den Hurk - Logopedie Laarbeek